Fa'afefea ona fa'agaioiina aano o manufasi fa'asaienisi ile aiga

So'o se mea'ai e le fa'asaienisi e mafai ona iai ni siama fa'aleagaina, viruses, parasites, mea o'ona ma vaila'au ma fa'aletino.Pe a faatusatusa i fualaau aina ma fualaau faisua, o aano o manufasi mata e sili atu ona feaveai parasites ma siama, aemaise lava e feaveai faamai zoonotic ma parasitic.O le mea lea, e le gata i le filifilia o meaʻai saogalemu, faʻasaienisi gaioiga ma le teuina o meaʻai e taua tele foi.

O le mea lea, na faatalanoaina ai e le matou tusitala tagata tomai faapitoa mai le Hainan Food Safety Office ma talosagaina i latou e tuuina atu fautuaga i le faagasologa faasaienisi ma le teuina o meaai aano i totonu o le aiga.

I totonu o aiga faʻaonaponei, e masani ona faʻaogaina pusaaisa e teu ai aano o manu, ae o le tele o microorganisms e mafai ona ola i le maualalo o le vevela, o lea e le tatau ai ona umi le taimi e teu ai.E masani lava, e mafai ona fa'asaoina aano o manu mo le 10-20 aso ile - 1 ℃ - 1 ℃;e mafai ona teuina mo se taimi umi i - 10 ℃ - 18 ℃, masani 1-2 masina.Fai mai tagata popoto pe a filifilia meaʻai aano o manufasi, e tatau ona mafaufau i le faitau aofaʻi o le aiga.Nai lo le fa'atauina o le tele o aano o manufasi i le taimi e tasi, o le auala sili o le fa'atauina o aano o manufasi e fa'amalieina ai le taumafa i aso uma a le aiga atoa.

A uma ona fa'atau mea'ai aano o manu ma e le mafai ona 'aina i le taimi e tasi, e mafai ona vaevaeina le aano fou i ni vaega e tusa ai ma le aofa'i o taumafa ta'itasi a le aiga, tu'u i totonu o ato teu fou, ma teu i totonu o le pusaaisa. potu, ma ave i fafo le vaega e tasi i le taimi e aai ai.O lenei mea e mafai ona aloese mai le tatalaina pea o le faitotoa pusaaisa ma le faʻafefeteina ma le faʻamaisaina o aano o manufasi, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o aano o manufasi pala.

So'o se aano o manufasi, pe o aano o manu po'o mea e maua mai i vai, e tatau ona fa'amama lelei.Talu ai o le tele o aano o manufasi o loʻo i luga o le maketi o oloa ia o faʻatoʻaga falegaosimea, e le tatau ona naʻo le faʻaogaina o aano o manufasi i le fitu pe valu matua ona o le manaʻo mo le suamalie ma le suamalie.Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a 'ai se ulo vevela, ina ia faʻatumauina pea le aano o manufasi fou ma vaivai, e toʻatele tagata e tuʻuina aano ma povi i totonu o le ulo e fufulu ma 'ai, e le o se masaniga lelei.

E tatau ona maitauina o aano o manufasi ma le manogi manogi poʻo le faʻaleagaina, e le mafai ona vevela e 'ai, e tatau ona lafoai.Ona o nisi siama e tetee i le maualuga o le vevela, o mea oona e gaosia e latou e le mafai ona fasiotia e ala i le vevela.

O aano o manufasi pi'i e tatau ona fa'avevela mo le itiiti ifo ma le afa itula a'o le'i 'ai.E mafua ona o nisi siama, e pei o Salmonella, e mafai ona ola mo le tele o masina i aano o manufasi o loʻo i ai le 10-15% masima, lea e na o le 30 minute e faʻaumatia ai.


Taimi fa'asalalau: Sep-20-2020